Skip to main content

3.5.2021

Kela: Kelan englannin-, venäjän- ja vironkieliset etuusesitteet on julkaistu

 

 

Kela on julkaissut vuoden 2021 etuusesitteet nyt myös englanniksi, venäjäksi ja viroksi. Yhteistyökumppanit voivat tilata näitä ja aikaisemmin julkaistuja suomen- ja ruotsinkielisiä esitteitä itselleen. Esitteisiin voi tutustua myös kela.fi-sivuilla.

Kela julkaisi aikaisemmin tänä vuonna vuosittain päivitettävät suomen-, ruotsin- ja saamenkieliset etuusesitteet. Samoista esitteistä on nyt julkaistu myös englannin-, venäjän- ja vironkieliset versiot. Englannin-, venäjän- ja vironkieliset esitteet päivitetään joka toinen vuosi. Opiskelu ja asevelvollisuus -esite päivitetään ja julkaistaan erikseen myöhemmin.

Etuusesitteet on ryhmitelty Kelan etuuksien mukaan, ja niitä on kahdeksan:

  • Eläkkeet ja muut eläkkeensaajan tuet
  • Lapsiperheet
  • Muutto Suomeen tai Suomesta ulkomaille
  • Opiskelu ja asevelvollisuus
  • Sairastaminen ja kuntoutus
  • Toimeentulotuki
  • Työttömyys
  • Yleinen asumistuki.

Selkokieli käännösten pohjana

Etuusesitteiden kieliversiot on käännetty selkosuomenkielisten etuusesitteiden pohjalta. Selkokielisissä esitteissä sisältö, sanasto ja rakenteet on mukautettu vielä selkeää yleiskieltäkin helpommin ymmärrettäviksi. Selkokieli on tämän vuoksi hyvä lähtökohta myös muun kielisille käännöksille.

Esitteiden kieliversiot palvelevat erityisesti Suomeen vastikään muuttaneita, jotka eivät vielä osaa suomea. Omakielinen materiaali on erityisen tärkeää kotoutumisen alkuvaiheessa. Kielitaidon karttuessa kannattaa tutustua myös Kelan selkosuomenkielisiin ja selkoruotsinkielisiin verkkosivuihin ja esitteisiin.

Esitteitä voi tilata Kelasta

Kelan etuusesitteitä saa Kelan palvelupisteistä ja asiointipisteistä. Yhteistyökumppanit voivat tilata esitteitä itselleen Kelan lomakevarastosta osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Pienin lähetettävä määrä on 10 kappaletta/esite.

Vuoden 2021 etuusesitteet löytyvät myös kela.fi-sivuilta.

Lue lisää