Kela: Sairaanhoito kansainvälisissä tilanteissa

 

Miten voi saada terveyspalveluja ulkomailla? Kuka maksaa annetun hoidon? Tutustu uusittuihin verkkosivuihin.

Sairaanhoidon kansainvälisistä tilanteista kertovat kela.fi-sivut on nyt julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Uudet sivut ovat osa laajempaa uudistusprojektia: alkuviikosta kela.fissä julkaistiin myös laaja Kansainväliset tilanteet -osio. Sieltä löytyy tietoa muun muassa sosiaaliturvaan kuulumisesta ja etuuksien maksamisesta ulkomailla oleskelun aikana.

– Jos haluaa saada sairaanhoitoa ulkomailla, kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen lähtöä selvää siitä, mitä terveyspalveluja voi ulkomailla saada, neuvoo uudistuksesta vastannut viestinnän asiantuntija Olga Tarsalainen. Uusilta sivuilta löytyy nyt selkeitä vastauksia esimerkiksi sairaanhoitoon, sairaanhoidon korvauksiin ja hoitoon hakeutumiseen liittyviin kysymyksiin.

Kätevä pikaopas ohjaa eteenpäin

Uusilta sivuilta löytyy myös pikaopas, jonka avulla saa kuvan siitä, miten voi selvittää oikeuden hoitoon ja hakea korvausta hoidon kustannuksista.

– Pikaopas on suunnattu erityisesti Kelan henkilöasiakkaille. Kela.fin uuden konseptin mukaiset oppaat ovat osoittautuneet yhdeksi sivustomme parhaiten toimivaksi sisällöksi. Siksi olemmekin tuottaneet niitä lisää, kertoo verkkoviestinnän asiantuntija Samuli Vuorinen Kelasta.

Palautetta ja kehitysvinkkejä voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lue lisää

Back to Top