Kela: Vuoden 2017 KIILA-kuntoutuskursseja haettavissa nyt

Työelämässä oleville tarkoitetut vuoden 2017 ammatilliset KIILA-kurssit on avattu haettaviksi. Tämän vuoden 2016 KIILA -kursseja voi hakea, mutta niiden tulee alkaa vuoden 2016 puolella.

Ensi vuoden KIILA-kursseista on nyt haettavana kolmasosa.

KIILA-kuntoutus on uusi ja melko tuntematon

Toukokuussa käynnistynyt ammatillinen KIILA-kuntoutus on uusi ja melko tuntematon kuntoutusmuoto, joka on korvannut TYK-kuntoutuksen.

KIILA-kuntoutus on tarkoitettu työssä oleville alle 67-vuotiaille, jotka ovat joko vakituisessa työsuhteessa, toistuvissa määräaikaisissa työsuhteissa tai yrittäjiä. Työntekijä voi hakea KIILA-kuntoutusta itselleen, jolloin Kela voi järjestää sopivan kurssin. Työnantajat, ammattiliitot ja yhdistykset voivat myös hakea KIILA-kursseja omille työntekijöilleen tai jäsenilleen.

Haku ympäri vuoden verkossa

Työnantajat, ammattiliitot ja yhdistykset voivat hakea KIILA-kursseja vuoden ympäri sitä mukaa kuin työpaikoilla ilmenee tarvetta. Kursseja haetaan aina sähköisesti työnantajan KIILA-kurssien asiointipalvelusta, johon tarvitaan kevyt Katso-tunniste.

Kelan palveluntuottajahausta hakijataho, joka usein käytännössä on työterveyshuolto, voi valita vapaana olevista palveluntuottajista kurssinsa toteuttajan.

Kelan kuntoutuskurssihausta oikea KIILA-kurssi löytyy helpoimmin, jos sitä etsivällä on tiedossa kurssin nimi ja numero.

Back to Top